Fcs Kali Hellas

Fcs hellas Tribaldiafano

 

H ομάδα του FCS Kali Hellas  ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009, μετά από την οριστική διαγραφή του πρώτου έλληνα αντιπροσώπου της τέχνης(11-2003 έως 11-2008) από τον Ιδρυτή του συστήματος, Tuhon Ray Dionaldo

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί το πρώτο δημόσιο κάλεσμα σε Gathering, της νέας διεύθυνσης  Fcs Kali Hellas στην Ελλάδα,με εισηγητή τον ιδρυτή Tuhon Ray Dionaldo. Ταυτόχρονα αποτελεί και την Ιδρυτική διακήρυξη της ομάδας .

Κάποια από τα μέλη που υπογράφουν δεν είναι πια ενεργά μέλη, το κείμενο όμως αυτό καθεαυτό αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας των Φιλιππινέζικων Τεχνών της χώρας μας. Είναι το ιστορικό σημείο εκείνο που ξεκίνησε  με σταθερά βήματα και η αποκατάσταση του ονόματος του Fcs στην χώρα μας. Το κείμενο παρουσιάζει την μόνη στον κόσμο συλλογικότητα-ομάδα, που γίνεται αντιπρόσωπος χώρας της τέχνης του Fcs, δίνοντας παράλληλα έναν από τους λιγότερο σημαντικούς (ηθικά και υλικά) λόγους, που οδήγησαν στην κοινή απόφαση για απόσχιση από τον πρώην αντιπρόσωπο.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ FCS KALI HELLAS – 1ST MEDITERRANEAN GATHERING INVITATION (2009)

Αγαπητοί συνάδελφοι-ισσές, φίλοι και φίλες,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στο 1st Mediterranean Fcs Gathering που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα 6-8 Νοεμβρίου 2009 υπό την διοργάνωση του επίσημου αντιπροσώπου στην χώρα μας  FCS Kali Hellas.

Ποιοι είμαστε…
Πρώτα από όλα θα θέλαμε να σας συστηθούμε και να σας πούμε λίγα λόγια για το ποιοι είμαστε αλλά και για την ίδρυση του νεοσυσταθείς συλλόγου FCS KALI HELLAS. Ο Σύλλογος FCS Kali Hellas  δημιουργήθηκε από το 80% των ενεργών μελών του FCS Greece, της οργάνωσης του πρώτου αντιπροσώπου της τέχνης Μιχάλη Κοσσυβάκη.  Πολλά έχουν ακουστεί και σκόπιμα ή μη συνεχίζουν να ακούγονται για εμάς. Το Νοέμβριο του 2008 στο πρώτο Ευρωπαϊκό Gathering της τέχνης στις επαφές μας με τους Αμερικανούς Δασκάλους μας , κάποιοι από εμάς επιβεβαιώσαμε τις από καιρό ανησυχίες μας,  πως δηλαδή οι ενέργειες και η πολιτική που ακλουθούσε ο τότε αντιπρόσωπος  στην Ελλάδα, δεν είχαν την πλήρη έγκριση και αποδοχή του ιδρυτή της τέχνης. Η ήδη συσσωρευμένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των εναπομενόντων  μελών  του τότε FCS Greece με τον προηγούμενο αντιπρόσωπο μας οδήγησε 2 εβδομάδες μετά, στην οριστική ρήξη με τον οργανισμό του Fcs Greece στην Ελλάδα.
Bρεθήκαμε και πήραμε απόφαση την οριστική αποχώρηση μας και την γνωστοποίηση αυτού στον Έλληνα αντιπρόσωπο. Παράλληλα γνωστοποιήσαμε στον ιδρυτή της τέχνης Tuhon Ray Dionaldo τους  λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.
Εδώ θα σας αναφέρουμε έναν από τους πολλούς λόγους αποχώρησης μας  ο οποίος μάλιστα είναι απ’ αυτούς που εκθέτει λιγότερο τον πρώην αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. Η υλη του Fcsgreece δεν είχε την “αποδοχή” του ιδρυτή της τέχνης όπως ψευδώς συνεχώς μας δήλωνε ο τότε Έλληνας αντιπρόσωπος. Όχι μόνο δεν είχε την αποδοχή του ιδρυτή αλλά και τα τελευταία 2 χρόνια του είχαν γίνει επανειλημμένα συστάσεις από τον Tuhon και υψηλόβαθμους εκπαιδευτές Guros να διδάσκει την επίσημη υλη του FCS όπως γίνεται παγκοσμίως. Έτσι λοιπόν ένας από τους σοβαρούς λόγους αποχώρησης μας ήταν πως δεν διδασκόμασταν το επίσημο FCS Kali αλλά μια προσωπική “οπτική” και “εκδοχή” του συστήματος από  τον Έλληνα αντιπρόσωπο η οποία εκδοχή μάλιστα δεν είχε και την αποδοχή του αρχηγείου και γενικά της οικογένειας της τέχνης.

tampa 2009 Founding Declaration
FCS Family Gathering – August 2009

Ως  απάντηση στην ενημέρωση μας για την απόφαση αποχώρησης μας από το Fcs Greece ,ο Tuhon Ray Dionaldo (ο οποίος βρισκόταν σε σεμινάρια στην Ασία) μας έδωσε ραντεβού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην επιστροφή του προς Αμερική. Στην συνάντηση που ακλούθησε  μεταξύ 5 μελών του τώρα συλλόγου  Fcs Kali Hellas  και του Tuhon Ray αποφασίσαμε να διαγράψουμε το παρελθόν και να αρχίσουμε την μαθητεία μας ξανά από την αρχή στην αληθινή τέχνη του Fcs Kali  και την επίσημη υλη του.
Έτσι, για να μην επαναληφτούν αρνητικά γεγονότα και συμπεριφορές του παρελθόντος και μέχρι να προχωρήσουμε στην ουσιαστική γνώση της τέχνης ορίσαμε ως επίσημο αντιπρόσωπο μια ομάδα ασκούμενων και όχι ένα συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο. Από τον Ιανουάριο λοιπόν του 2009 ενεργοποιείται και δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών “Fcs Kali Hellas”.

P1010076 1024x768 Founding Declaration
Lakan Guro Rico Cortes-Athens June 2009

Ο τρόπος εκπαίδευσης μας…
Θεωρήσαμε τίμιο και ηθικό εφόσον η οικογένεια του Fcs Kali και ο ίδιος ο Tuhon Ray δεν αναγνώριζαν την «ύλη-κατασκεύασμα» του προηγούμενου αντιπροσώπου να απαρνηθούμε τους βαθμούς μας στο Fcsgreece και να ξαναρχίσουμε από το μηδέν την μαθητεία μας στην τέχνη. Ήδη είχαμε μια βάση από την μέχρι τότε μαθητεία μας, εφοδιαστήκαμε τα DVD και δουλεύουμε  όλοι μας την επίσημη ύλη, ταξιδέψαμε σε Ευρώπη και Αμερική  για να διδαχτούμε και να εξεταστούμε από την πηγή, οργανώσαμε Fcs training groups στις σχολές μας, ορίσαμε 1 φορά το μήνα κοινή προπόνηση- μαθητεία για την πολύπλευρη και πληρέστερη εκπαίδευση μας, οργανώσαμε το πρώτο κλειστό σεμινάριο εκπαίδευσης ύλης  με τον Lakan Guro Herman Rico Cortes (υπέυθυνο για το Fcs Tactical)  τον  φετινό Ιούνιο και τέλος, διοργανώνουμε 6-8 Νοεμβρίου  το πρώτο Μεγάλο Σεμινάριο του FCS KALI HELLAS  με τον ιδρυτή της τέχνης Tuhon Ray Dionaldo.

fcs German gathering 2009 1024x566 Founding Declaration
Fcs German Gathering – May 2009

Οι Δραστηριότητες μας…
Από τον Ιανουάριο του 2009 και μετά την αποχώρηση  μας από το Fcsgreece αλλά και την ταυτόχρονη αποπομπή του Μ.Κοσυβάκη από το αρχηγείο της τέχνης και τον Ιδρυτή Tuhon Ray Dionaldo, ο σύλλογος μας αντιπροσωπεύτηκε στο εξωτερικό σε διεθνή σεμινάρια και Gathering της τέχνης.
Τον Ιανουάριο του 2009  ο Άγγελος Φασόης εκπροσώπησε τον σύλλογο Fcs Kali Hellas καθώς συμμετείχε σε σεμινάριο του Fcs με εισηγητή τον Tuhon Ray Dionaldo στην Ρώμη της Ιταλίας. Έδωσε εξετάσεις για Level. Τον Μάρτιο του 2009 ο Μπουδάκης Δημήτρης και ο Άγγελος Φασόης εκπροσώπησαν τον σύλλογο σε σεμινάριο του FCS από τον Tuhon Ray Dionaldo  στις Κάννες της Γαλλίας και έδωσαν εξετάσεις για Level. Τον Μάιο του 2009 ο Αγγελής Δημήτρης, ο Νίκος Μάττας, και ο Άγγελος Φασόης, εκπροσώπησαν τον σύλλογο σε σεμινάριο του FCS από τον Tuhon Ray Dionaldo  στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας και έδωσαν εξετάσεις(οι δυο πρώτοι) για Level. Τον Ιούνιο του 2009 ο Σύλλογος μας διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο Ύλης με τον Νο 2 εκπαιδευτή του Fcs Kali Hellas Lakan Guro  Herman Rico Cortes στην Αθήνα.  Ο Δημήτρης Κατσιάρας, ο Ανδρέας Προβελέγγιος, ο Χριστόφορος Χριστοδούλου, ο Σταύρος Τζιγιάννης, ο Γιώργος Θεοδορόπουλος και η Έφη Κοκκίνου έδωσαν εξετάσεις για Level. Τον Ιούνιο του 2009 ο Ευάγγελος Ζητάκης μέλος και εκλεγμένο από την συνέλευση του συλλόγου αντιπρόσωπο του FCS KALI Tactical διοργάνωσε σεμινάρια Tactical στην Κω σε πολίτες και στρατό με εισηγητή τον Lakan Guro Rico Cortes.Τον Αύγουστο του 2009 ο Μπουδάκης Δημήτρης  εκπροσώπησε τον σύλλογο και την Ελλάδα σ΄ ένα από τα 2 ετήσια FCS Family Gatherings στο αρχηγείο της τέχνης στην Tampa της Florida στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

FCS SEMINAR IN FRANCE MARCH 2009 CANNES 1024x548 Founding Declaration
FCS SEMINAR IN FRANCE – MARCH 2009- CANNES

ΚΑΙ ΤΩΡΑ…
Έχουμε την χαρά και την τιμή να σας προσκαλούμε στο 1st Medeteranean Gathering στην Αθήνα  με τον Ιδρυτή της Τέχνης Tuhon Ray Dionaldo. Είναι το πρώτο μεγάλο σεμινάριο που διοργανώνει ο σύλλογος μας.
Δεν θεωρούμε τους εαυτούς αρχηγούς συστημάτων, αντιπροσώπους , διευθυντές Μεσογείου ή ΥΠΕΡ-Μάστερς
Ούτε κανείς από εμάς είναι ανώτερος ή κατώτερος μέσα στην ομάδα μας. Δεν πρόκειται να σας ζητήσουμε να γραφτείτε στην “σχολή ταχύρυθμων εκπαιδευτών μας”. Ούτε και να μας υπογράψετε τεστ αξιολογήσεις των σεμιναρίων μας. Και ούτε καν θα βγούμε στα περιοδικά και το διαδίκτυο  να φωνάζουμε τους διθυράμβους μας και τα παμπληθή σεμινάρια μας. Δεν  θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε για την απόλυτη εξειδίκευση της  “Μοναδικής και μόνης”  τέχνης μας, ούτε να σας πουλήσουμε τον εξοπλισμό και τα DVD μας.
Με όλα τα παραπάνω στο παρελθόν, ΟΥΤΕ ποτέ συμφωνήσαμε ΟΥΤΕ δίκες μας επιλογές ήταν.

FCS TACTICAL SEMINARS JUNE 2009 KOS 1024x526 Founding Declaration
FCS TACTICAL SEMINAR – JUNE 2009, KOS

Σας Προσκαλούμε στο πρώτο Gathering του Fcs kali με τον Tuhon Ray Dionaldo στην Ελλάδα, μετά την αλλαγή διεύθυνσης στην χώρα μας και την καθιέρωση του συλλόγου Fcs Kali Hellas ως επίσημου αντιπροσώπου.
Θα ήταν ξεχωριστή ευχαρίστηση σε εμάς να μας τιμήσετε με την παρουσία σας  και να διαπιστώσετε μαζί μας, ως αντικειμενικοί κριτές-μάρτυρες , πως το FCS KALI δεν είναι αυτό που τόσα χρόνια βλέπαμε ή “μας αφήνανε” να βλέπουμε.
Είμαστε μια ομάδα ατόμων που έστω και στο θολό τοπίο του παρελθόντος είδαμε και αναγνωρίσαμε την αξία αυτής της τέχνης και του ιδρυτή της.
Είμαστε μία ομάδα συναδέλφων σας,  χωρίς  έπαρση και “μεγάλα λόγια”, μεγαλοϊδεατισμό ή αρχηγιλίκια , με μετρημένη έκθεση στα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο , αγάπη για τις πολεμικές τέχνες, όρεξη για πολύ δουλειά και προπόνηση  και μια μεγάλη ευθύνη που αναλάβαμε στην χώρα μας απέναντι στον Δάσκαλο μας και τον κόσμο των πολεμικών τεχνών, όλους εσάς:
Να Δώσουμε στο FCS Kali στην Ελλάδα την πραγματική τιμή και αξία που ποτέ δεν είχε και που αν είχε κάπου  την έχασε.
Να καθαρίσουμε το όνομα της τέχνης από την σαθρότητα  του παρελθόντος.
Και αυτό να είστε σίγουροι πως ξέρουμε πως το καταφέρνει κανείς με μεγάλα έργα και όχι μεγάλα λόγια.

Με Σεβασμό

FCS KALI HELLAS – 2009 FOUNDING DECLARATION

Δημήτρης Μπουδάκης, Δημήτρης Αγγελής, Ανδρέας Προβελέγγιος, Άγγελος Φασόης, Δημήτρης Κατσιάρας, Γιάννης Καριώτης, Σταύρος Τζιγιάννης, Χριστόφορος Χριστοδούλου, Μιχάλης Ζερβός,Έφη Κοκκίνου, Νικος Μάττας, Θεόδωρος Κουτσουνάς, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Κώστας Πολίτης, Νίκος Καλογερίδης

Idritiki diakiriksi red 744x1024 Founding Declaration