8th FCS Mediterranean Gathering

Με επιτυχία τελείωσε το 8th FCS Mediterranean Gathering με τον Ιδρυτή του συστήματος Tuhon Ray Dionaldo, ο οποίος για 14 συνεχόμενα χρόνια  επισκέπτεται  την πατρίδα μας για ανοιχτά σεμινάρια ή/ και κλειστά καμπ εντατικής εκπαίδευσης. Ο επίσημος φορέας και αντιπρόσωπος της τέχνης στην Ελλάδα, FCS Kali Hellas, διοργάνωσε το 8ο μεσογειακό  Gathering. Τρείς  μέρες(Τετάρτη 6-10/12/17) πριν το μεσογειακό Gathering ξεκίνησε το 5 συνεχόμενο Fcs  Intensive Training Camp για εκπαιδευτές και μέλη, σε σχολές των μελών της ελληνικής ομάδας.

Έτσι την Τετάρτη το Καμπ άρχισε στη σχολή Glory Club, στη Nέα Ιωνία με υπεύθυνο τμήματος  τον Γιώργο Μάρμαρα, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Guro Δημήτρη Κατσιάρα. Ο Tuhon Ray δίδαξε ραβδί από το Evolution της τέχνης δείχνοντας Variations της Fcs Sumbrada που ο ίδιος δημιούργησε το 2011.

 

 

 

Την Πέμπτη(07/12/17) το Καμπ έλαβε χώρα στη σχολή του Δημήτρη Κατσιάρα στο Περιστέρι. Ο Tuhon Ray Dionaldo την ημέρα αυτή δίδαξε Panantukan(άοπλο κομμάτι της τέχνης) Και πιο συγκεκριμένα παραλλαγές -variations του Panantukan Template της επίσημης ύλης.

 

 

Τέλος την Παρασκευή(08/12/17)  η τελευταία μέρα του camp Pre-Gathering στο γυμναστήριο Hercules στην εστία του Manong Θάνου Φωτακάκη( Fcs N.Erythraia). Ο  Tuhon Ray  την τελευταία μέρα του κάμπ δίδαξε variations από το evolution της τέχνης  στα  διπλά ραβδιά – Sinawalli αλλά και την προχωρημένη άσκηση ροής florettes…Στο τέλος της βραδιάς ο εκπαιδευτής Σουλτάτος Γιώργος από το Ηράκλειο, εξετάστηκε μόνος του επιτυχώς για τον 5 και τελευταίο Level της ύλης του  βασικού κορμού(core) .

Το Σάββατο(9/12/17) το πρωί στο κλειστό Στάδιο του Γαλατσίου πριν από τα ανοιχτά σεμινάρια με τον ιδρυτή της τέχνης, έλαβαν χώρα οι καθιερωμένες ετήσιες εξετάσεις με πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής στην Ελλάδα τον ίδιο τον ιδρυτή. Στο 4 και το 5 Level υπεύθυνοι εξεταστές ήταν ο Tuhon Ray  με τον Guro Samuel Brill από το Ισραήλ και οι Manongs Δημήτρης  Σπηλιάδης & Manong Θάνος Φωτακάκης, ενώ στο πρώτο το δεύτερο και το τρίτο level υπεύθυνοι ήταν οι: Guro Boudakis  & Guro Angelis, ο Manong Χριστοδούλου και η Πάττυ Κρομμύδα(FCS Moschato)  ως βοηθός …  Πιο συγκεκριμένα ,Ο Γιώργος Μαρμαράς(FCS N.Ionia),ασκούμενος χρόνια στο FCS Peristeri  και από τα παλαιότερα μέλη της Ομάδας μας , εξετάστηκε επιτυχώς στο 5ο Level μαζί με τους: Κώστας Τρίγκας, Σύλια Αφουξενίδη και Εβελίνα Φούκου απο την εστία FCS N.Erythraia και από το Fcs Marousi ο Χαράλαμπος Μαγουλάς. Τέλος, για 2 συνεχόμενη χρονιά έδωσαν επιτυχώς εξετάσεις και κατέκτησαν το 2 Level, οι 2 νέοι αντιπρόσωποι από το FCS Patras, Φραγκίσκος Καββαδίας  και Νίκος  Στεφανόπουλος.

 

 

 

 

 

Από τα σημαντικότερα γεγονότα όλων των ημερών, μετά το διάλειμμα του Σαββάτου, ήταν η αναβάθμιση του  Κωνσταντίνου  Χατζηστεργίου(Fcs Kavala) και του Ρουμάνου Αντιπροσώπου Ciprian Ortan σε εκπαιδευτές Manong.Ο Κωνσταντίνος σε 4 χρόνια σκληρής δουλειάς στα βόρεια της Ελλάδος κατάφερε με την μελέτη, την επιμονή και, εκ του αποτελέσματος, άρτια τεχνική του κατάρτιση να κερδίσει επάξια τον τίτλο τιμής του Manong.  Ένας ακόμη εκπαιδευτής Manong λοιπόν, προστέθηκε στην λίστα των Ελλήνων εκπαιδευτών οριοθετώντας την Ελλάδα στην πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει 3 εκπαιδευτές Guro και 5 Manong.

Στις 4:30  το απόγευμα  ξεκίνησε το  Ανοιχτό σεμινάριο που κράτησε  μέχρι τις 9 το βράδυ.  Συνεχίστηκε την Κυριακή(10/12/17) στις 11 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι. Στο 8th  Fcs Mediterranean Gathering συμμετείχαν φίλοι από τα Φιλιππινέζικα συστήματα μάχης και μέλη της ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών(Ε.Ο.ΦΙ.ΠΟ.Τ.). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον  Guru Χρήστο Μπαλάφα(Kali-Silat, Modern Arnis(DAS)) με την ομάδα του, τον  Guro Αλέξαντρο Πέτρου(A.Petrou Kali) και τον Guro Άγγελο Μπαστάκη(Sayoc Kali)  για τη συμμετοχή και τη στήριξη τους στα ανοιχτά σεμινάρια. Τέλος θα θέλαμε ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή και την στήριξη του , τον  νέο αντιπρόσωπο του Laraw Kali Pamuok, Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

 

Από το εξωτερικό συμμετείχε, για πρώτη φορά, ο αντιπρόσωπος της Ρουμανίας Ciprian Ortan και  για τρίτη φορά μετά τα FCS Mediterranean Gathering 2009 και του 2010.

 

 

 

ο αντιπρόσωπος του FCS Ισραήλ Guro Samuel Yaron Brill . Ο Guro Sam είναι από τους παλαιούς ασκούμενους του FCS καθώς σπούδασε και έζησε για χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ήταν χαρά και τιμή να τον δούμε ξανά μετά από τόσα χρόνια όπως και να γνωρίσουμε-προπονηθούμε  με τον  αντιπρόσωπο του FCS Ρουμανίας  Ciprian Ortan.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου την Κυριακή στις δυόμισι η ώρα το μεσημέρι ξεκίνησε το πανελλήνιο τουρνουά  Bladesport(5th Hellenic Bladesport tournament). Στο Τουρνουά συμμετείχαν οι παρακάτω εκπαιδευτές με τις ομάδες τους ομάδες τους :

Αλέξανδρος Πέτρου(A.Petrou Kali, Άγγελος Μπαστάκης(Sayoc kali), Ελένη Παπαδάκη(Sayoc Kali), Αριστείδης Αδαμόπουλος(PMA, Inosanto Kali), Σωκράτης Κάπικος(IKAEF Hellas),  Ανδρέας Προβελλέγγιος(FCS Kipseli), Μπουδάκης Δημήτρης(FCS Chania), Wladyslaw Chirkowski(FCS Rethimno).

 

 

 

 

 

 

Κεντρικοί διαιτητές ήταν οι εξής :Από το FCS οι  Ανδρέας Προβελλέγγιος(Underage Stick Division), Μπουδάκης Δημήτρης(Short & Long Blade), Δημήτρης Σπηλιάδης(Single Stick Point Fighting) Καθώς και οι Αλέξανδρος Πέτρου-A Petrou Kali(Full Contact Stick Fighting), Άγγελος Μπαστάκης από το Sayoc Kali(Short Blade “Killshots”)

Ενώ Κριτές διετέλεσαν οι: Μπουδάκης Δημήτρης, Δημήτρης Κατσιάρας, Σωκράτης Κάπικος, Δημήτρης Σπηλιάδης, Πάττυ Κρομμύδα, Αλέξανδρος Πέτρου, Άγγελος Μπαστάκης και Αριστείδης Αδαμόπουλος. Γραμματεία αγώνων η Φωτακάκη Αναστασία & η Ελένη Παπαδάκη

 

 

 

 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παραπάνω για την στήριξη και την συμμετοχή  γνωρίζοντας  πως χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους δε θα είχε διεκπεραιωθεί το τουρνουά. Και καλή αντάμωση τον Μάρτιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kali-Arnis-Eskrima.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον Δασκαλό μας Tuhon Ray Dionaldo για όλα αυτά που μας έχει προσφέρει απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια. Τους 2 ξένους αντιπροσώπους, Guro Sam Brill & Manong Ciprian Ortan,καθώς και όλα τα μέλη μας για την τιμή που μας έκαναν  να παρευρεθούν στο 8th FCS Mediterranean Gathering, και να στηρίξουν της ομάδα μας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Μετά τιμής FCS KALI HELLAS